2015-03-30

För sex dagar sedan kom jag fram till den lilla staden bland bergen. Efter ett telefonsamtal blev jag uppplockad av värdinnan Monique. Gården ligger i en djup dal med en porlande bäck.

Här är två volontärer till, Prisca från Frankrike och Cladia från Spanien. Jag visades runt och fick min plats i ett litet tält. Efter att vi tagit in getterna bakade de bröd och lagade middag. Så efter två dagars resa var jag snabbt i säng och sov djupt intill morgonen.

Nu vet jag lära hur hönsen skulle skötas. Första dagens uppdrag var att plocka blommor, Carqueja, och lägga på tork. (bilden) Värdinnan paketerar dem och säljer på marknaden. De används för ett välgörande örtte. Främst kvinnor i femtioårsålder uppskattar det. Värdinnans bil brakade ihop när hon skulle fara till stan. Hon verkar kunna det mesta och försökte själv laga den. Men, det blir ändå att hon fick ta hjälp av goda grannar som tog med sig svets och speciella verktyg.

Här några exempel på arbeten vi får göra:

  • Vi grävde i landen ner vid bäcken och planterade bönor och Lupiner för gröngödsling.
  • Vi planterade jorgubbsplantor som en snäll man ifrån stan var och lämnade.
  • Vi röjde ur en drivbänk, gödslade och vattnade för plantering av mer bönor.

Det finns också ett schema för specifika uppdrag. Var fjärde dag lagar någon maten och en annan tvättar köksgolvet. Vi bakar bröd och umgås lite om kvällarna efter maten. Idag är det min tur att göra rent i badrummet.

Mer rapporter kommer – Dag

carcesa2

prisandgloria