jan 122014
 

Hanna Engström driver Ekeskogs Riding Academy på Gotland. “Akademisk ridkonst” kallas verksamheten, och hon har nog hästar i blodet; hon skriver:

Det var väl väldigt roligt! Det känns verkligen som det ligger i tiden att titta tillbaka och se sitt ursprung, och det som så starkt har färgat mitt liv! Karavanen – var ju något mycket starkt, rakt och utfodrande! Tänk att vi faktiskt var med , vi alla!!Hanna bifogar bilder på Fröjda, den vit- och brunfläckiga hästen som föddes på karavanen. Hon var Fridas föl. Och Frida var Rositas enda stoföl. Rosita var Patrik Engströms sto. Hon fick också fölen Fösing och Sitting Bull vilka också var med på Karavanen.

Efter Karavanen såldes Fröjda. Hanna, som med “ljus och lykta” letade efter sin fars hästar, fann till slut Fröjda. Åter till familjen födde hon Fösing som nu är tio år. Hanna berättar att hon minns att hon red Jönsson, New Forresten, och hon har fortsatt att rida hela sitt liv.

För mig är ju karavanen bara hästar. Det var det enda jag upplevde att det handlade om då, hästarna, hur de drog vagnar, och skulle vistas, under nätterna, vatten, mat, skor, att vi själva skulle äta, bo, och resa, märkte aldrig jag.


Så olika kan det vara. Fantastikt! Fösingsmåla var mitt drömstalle. Där var jag fri, och har fortsatt den friheten genom livet. Jag har resan/karavanen i mig genom livet. Gå alltid framåt!

Mvh Hanna

Ekeskogs Riding Academy