2015-06-04

Portugal – obrigado! Tack, Portugal! Imorgon blir det hemfärd. Av praktiska skäl övernattar jag i Faro så att jag kommer till flygplatsen i tid. Det blev Hotel Alnacir, samma som då jag kom ner. Varför prova något annat när man är nöjd?

Här några bilder ifrån de sista dagarna i Alentejo.

Hovslagaren – eller barfotaverkaren Tom – var på besök. På en timma och femtio minuter hade han verkat åtta hästar. Det är inte första gången han är där och hästarna har snygga och starka hovar. Efter de tjugo år Tom har hållit på har han nästan helt slutat sko. Hans fasta kundkrets och deras djur är nöjda. Är det någon som vill ha praktikplats som barfotaverkare hos honom, så bara hör av er.

Vi besökte Felix och Ana en dag. De bor verkligen i en avkrok uppe bland bergen söder om Santa Clara a Nova och kallar sitt ställe Monte Ginjoes. När vi är där visar de oss husen som de bygger och renoverar – med lera. De övriga två som bor där är inte hemma. Adam dock, en av dem, tog oss med på marknaden i Castro Verde där han och Felix köpte en tupp till sina hönor och Saskia och Gerard köpte fyra unghöns.

 

Så några avslutande bilder från volontärresan i Portugal: